Nu är tiden inne att starta eget

Om du funderar på hur du kan starta eget och erbjuda något som många är intresserade av ska du tänka Grönfri, Påväxt-Stopp, Fulstopp och Bensaltensid.

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad ditt verksamhetsområde kan vara. Om man ska prova i kristider så är det läge att göra det snart.

Svårare än så är det inte. Mossan försvinner. För ett bra resultat så måste taket behandlas med jämna mellanrum. Så enkelt är det.

Det här är ett jobb som många klarar av och som dessutom har en stor publik. Huset måste alltid fixas och donas med. Jobben kommer att välla in.

tak

Det har aldrig varit enklare att starta eget

För att kunna jobba med att tvätta bort mossa, lavar och andra påväxter från tak behöver du ingen större utrustning. Det räcker med en stege, eventuellt en målarställning och en ejektorspruta för en hundralapp eller en högtrycksspruta med kempåläggning. Skydda omkringliggande växtlighet.

Medlet löser problemet på nolltid.

Är du inte höjdrädd kan du genast komma igång med detta jobb som inte bara är koncentrerat till tak. Lavar kan växa på de mest konstiga platser.

Erbjud kompletteringstjänster. Du kan erbjuda olika fasadjobb. Köp en ejektorspridare sedan är du igång.

Enklare kan det inte bli. Det gäller förstås att du jobbar med ett bra medel mot påväxt som Grönfri eller Påväxtstopp.

Planera dina inköp för att maximera din vinst. Blandningen består oftast av Bensalkonklorid. Om ingredienserna är desamma så spelar det mindre roll vad märket heter.

Välj styrka efter behov. Köp en dunk och blanda med vatten och du har en motsvarande produkt – till halva priset.

Det är inte billigt att takbehandla direkt. Så är det. Det är inte ovanligt med 5-siffriga belopp. Det är efter avdrag för ROT.

Dra nytta av det. Det kan röra sig om 10-tusentals kronor.

Vänta, det finns mer. Hör av dig till Påväxt-fri för att kolla med dem vad deras produkter kostar. Tala med säljarna om din verksamhet.

Det finns inget krav på registrering. Deklarera på nätet. Prova företag som Frilans Finans.

Jobba bara med kunder som du litar på.Tjänster som syna.se kan vara bra att använda till detta. Det är inget fel på förskottsbetalning, även om det verkar så på diskussionen ibland.

Så fort du tjänar bra med pengar bildar du ett aktiebolag. Företaget tar då över ansvaret över verksamheten. Skaffa företagsförsäkring. F-skatt och moms registrerar du dig för på verksamt.

Driv företaget på fritiden först. Helgdagar är ofta bra dagar. Se det som extrapengar.

Men var ska man leta?

För att komma igång som egen företagare behöver du nå dina kunder och det kan du göra på flera sätt. Marknadsföringen behöver inte vara så komplicerad när det är dags att starta eget, det gäller bara att komma igång.

Du kan till exempel få hjälp med att bygga en enkel hemsida som fungerar som visitkort och som gör det lättare för folk att komma i kontakt med dig. Facebook likaså. Prova lokal eller nationell annonsering.

Olika nätforum funkar också. Prenumerera på Google alerts om spruta tak, ta bort alger, mossbekämpning etc.

Prova nya vägar att annonsera. Det är bara fantasin som sätter stopp. Skriv ut dem snabbt och smidigt via datorn. Det finns särskilda tavlor som du kan annonsera på. Finns ofta i butiker och fungerar utmärkt.

Det är ett enkelt sätt att gratisannonsera på.
ejektorspridare
Vissa villaföreningar kan vara intresserade. Det finns mängder av “hyr hantverkare sajter” du kan finnas på.

Handla påväxtmedel till nettopris för att pressa inköpspriset ytterligare.

Kontrollera dina kostnader

Du ska inte starta eget utan en budget på plats. Planera dina inköp över tid. Dra nytta av alla bidrag som finns kring företagande.

Kostnaderna kan hållas låga.