Krups kaffe erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter

Krups kaffe är ett stort företag som säljer allt från kaffemaskiner av olika slag till kaffekvarnar och mjölkskummare – inom kategorin kaffe. Inom övriga kategorier hittar man också saker som äggkokare, vattenkokare, glassmaskiner, köksmaskiner och brödrostar – bland annat.

Det finns några riktigt fina espressomaskiner i Krups kaffe sortiment, allt från helautomatiska till kombinerade kaffe- och espressomaskiner, samt manuella espressomaskiner.

Vilken typ av espressomaskin som passar en beror mestadels på hur engagerad man är i tillredningsprocessen. Är man ointresserad av detaljerna och bara vill ha ut en hyfsad espresso så enkelt som möjligt så bör man satsa på en helautomatisk maskin, alternativt en podmaskin. I båda fallen behöver man bara se till att ha färskt kaffe/färska pods hemma, resten fixar maskinen.

Har man lite av ett intresse och själv vill kunna påverka sitt espresso kaffe så är en halvautomatisk maskin lite roligare. Där får man mala, tampa och dosera sina kaffebönor själv och kan på så vis experimentera lite med slutresultatet.

En manuell espressomaskin är för den som är ett riktigt hängivet espressofan. Den kan vara ganska svår att bemästra, men ger å andra sidan fantastiskt gott espresso kaffe när den används rätt. Allt från malning av kaffebönorna till inställning av rätt tryck görs manuellt.

En kombinerad espresso-/kaffemaskin kan både brygga vanligt kaffe samt svänga ihop espresso. Toppen för den som tycker om båda sorterna men gärna slipper att ha hela köket fullt av diverse kaffemaskiner.

De flesta espressomaskiner har inbyggd mjölkskummare, men skulle man sakna en så har Krups även fristående mjölkskummare i sitt sortiment. Även inbyggd kaffekvarn brukar finnas, så att ens bönor mals direkt i anslutning till kaffetillredningen varje gång. På så sätt garanteras man så färskt kaffe som bara möjligt.

Man finner också kaffekvarnar i Krups kaffe sortiment. I dagsläget finns två modeller, en med malningsplattor som kan mala kaffebönor för två till 12 koppar åt gången och en som kan mala till upp till 15 koppar åt gången. Det är helt klart värt att lägga lite extra på en bra kaffekvarn och Krups är ett välkänt och väletablerat märke som man kan lita på. Har ens kaffemaskin ingen inbyggd kvarn så är det väl värt investeringen.

Vi svenskar dricker väldigt mycket kaffe, näst mest i hela världen faktiskt. Att vi lever i ett hårt klimat, med mycket kyla och mörker gör nog sitt till. Kaffe bär på uppiggande egenskaper, samtidigt ger en kopp hett kaffe stor mysfaktor i mörkret. På sydligare breddgrader är iskaffe populärt, men här hemma i Sverige är det fortfarande ett sällsynt fenomen – av förklarliga skäl. Det absolut populäraste kaffet i Grekland, till exempel, är Frappé – Nescafé med is. I Italien dricker man ofta Freddo under de heta månaderna, det är espresso med is i.

Krups gör självklart också vanliga kaffebryggare, vissa har särskilda funktioner som droppstop, dubbel bryggare eller värmeisolerande kanna.

Naturligtvis spelar det stor roll vilket kaffe man köper, sorter, kvalitéer och priser varierar enormt. Man kan hitta jättebilligt kaffe i stora varuhus och jättedyrt kaffe på internet eller i en specialiserad kaffe shop. Vissa nöjer sig med billiga bönor medan andra är mer finsmakare. Visst spelar bönan stor roll, men med Krups kaffemaskiner så kommer man snabbt nära riktigt gott kaffe utan någon större ansträngning.