Mikrokristallinsk cellulosa ger bra kvalitet på tabeltter

Medicinska tabletter har hårda kvalitetskrav. Det är inte bara innehållet som spelar roll. Att använda ett bra klibbmedel är viktigt vid tillverkningen av tabletter. Klibbmedel i tabletter är viktigt för att hålla ihop tabletten. Det vanligaste medlet är mikrokristallinsk cellulosa.

tabletter

Mikrokristallinsk cellulosa är naturligt

Cellulosa är en naturlig form av polymer som finns i plantornas fibrer. Det håller alltid formen oavsett temperatur på vattnet. Den intramolekylära strukturen är avgörande för det. Om man vill kan man ändra cellulosa med hydrolys. Då skapas en form av cellulosa, nämligen mikrokristallinsk cellulosa.

Mikrokristallinsk cellulosa är särskilt väl lämpad till pressning av tabletter. Man brukar säga 20 % doseringen men det finns ingen övre gräns. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det vill säga att den också ser till att tabletten kan lösas upp när det behövs.

Fokusera på rätt användning

Med detta klibbmedel i tabletter måste de hanteras rätt. De får till exempel inte utsättas för fukt. Du kan köpa mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seProdukterna levereras i en säker plastburk. Tabletterna kan förstöras om de blir fuktiga. Använd klibbmedlet på rätt sätt för att garantera kvaliteten.

Förpackningar som håller vad de lovar.

Patienterna förväntar sig fräsch och bra medicin. Det måste vara enkelt att ta fram tabletterna. Idag så finns det smarta förpackningar som är lätt att öppna men som också skyddar medicinen.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Det här kan göras på olika sätt. Ibland så väljer man en förpackning där tabletten ligger löst i en burk. Då måste den vara tät.

Få tabletter kan stå emot allt. Detta oavsett hur väl den håller ihop. Tabletter blir ibland smuliga. Normal användning ska inte skada tabletterna. Små tillverkare brukar släppa en tablett i golvet och den skall hålla. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Så håller tabletterna i en vecka

Alla tabletter har olika krav. filmdragerade tabletter
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. De läggs i fack istället.

Då kan mikrokristallinsk cellulosa vara bra att använda. Tabletten förstörs inte och håller formen.