Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Många är rädda just nu. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Använd bra handdesinfektion

Det är känt att handsprit inte hjälper så bra mot corona. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Det är obehagligt att sprida smitta. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Många virussorter överlever en handspritning. Våra vanligaste virus överlever handspriten. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

handsprit

Köp inte hem flera liter handsprit. antibakteriell spray Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Risken finns att coronavirus överlever ändå. Om du använder handsprit så kan huden bli torr och spricka. Särskilt om du använder sprit ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Tänk på ytdesinfektion

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. Handtag kan för smittan vidare. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Handskar kan också funka.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Då vet du att du är skyddad. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Tänk på ytdesinfektion också. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.