Bli av med mossan i trädgården med en ejektorflaska

Det är för det mesta bara i sagoböcker som mossan är vacker att se på. I trädgården vill man ju ta bort den snabbt.

Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo fixar biffen för det mesta. Medlet kommer att döda mossan och ge gräset en chans till att få överhanden. Om man bara har tålamod och rätt utrustning så går det fint.

ejektorspridare

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Den sprider helt enkelt ut medlet. Man kopplar vattenslangen till dunken och kör. En vanlig spridarramp kan inte mäta sig med detta.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att sätta igång.

Även Takrent fungerar bra på olika påväxter.

Det går också bra att använda GTI och Takrent Turbo till olika typer av tak. Man får en särskild takblandning för detta. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

Man gör klokt i att skrapa bort den synliga mossan. Vattnet använder man sedan för att ta bort alla lösa bitar. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Med Tak GTI tar man sedan bort det sista av mossan. Man lämnar det hela på taket och kan sedan se fram emot att det förblir mossfritt.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Använd mycket av Bensaltensid eller Takrent Turbo. järnsulfatspridare Sedan kan mossan regna bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Flaskan kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar med järnsulfat. 15 kg kostar mindre än Mossa GTI. Till ditt tak så kan du använda Fulstopp.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

allt-fraktfritt.De säljer bensaltensid och mycket annat. Med gratis frakt så klart.De säljer egna, konkurrerande, mossmedel också.

Då är billigare för man beställer direkt från tillverkaren. Det håller en helt annan kvalitet. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Be om proffshjälp

Man ska kunna gör jobbet själv med en ejektorflaska. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. För Takbehandling alltid ett munskydd, takmedlen har bensalkonklorid som aktiv ingrediens och den är starkt irriterande i halsen samt gör blad på växter vita (plasta över vid behov).

Man kan ju även få hjälp av familj och vänner men ibland kan det vara enklare att göra allt själv. Det går ju också att hyra in professionell hjälp men då kommer det att kosta bra mycket mer än när man själv köper mossa GTI och tar hand om spridningen på egen hand.

Man får bestämma själv. Oavsett vad man väljer så måste ju mossan bort.