Är bakpulver och bikarbonat samma sak?

Man kan ju undra om man kan byta ut det ena mot det andra.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det är inte allt.

Använd bakpulver till bakning

bikarbonat

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Bakpulver kan användas i många bakverk.

Bakpulver har tre ingredienser natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Många tror att bikarbonat och bakpulver är samma sak? E500 är ett tredje namn, så visst är det så att kärt barn har många namn.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver är en utblandad form av natriumbikarbonatet. dricka bikarbonat Den rena formen passar bäst till städning.

Du får viss effekt även med bakpulvret, förstås. Men bästa effekten får man med den rena formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett bra pris.

Om man ska baka så är det ju originalet som gäller.

Ha bikarbonat hemma för alla tillfällen

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. Allt-fraktfritt.se har dem på lager.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Det är bra att ha en burk bikarbonat hemma. Har du det rena saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Det blir enkelt att få bort fläckar. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Man kan ha det till mycket olika saker. På så vis så kan du klara det mesta därhemma!