Vilken typ av bakterier och virus är cononavirus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. I takt med att vi ser hur coronaviruset orsakar fler dödsfall också i Sverige ökar rädslan för att drabbas av det.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Symtomen varierar från person till person. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Cononavirus kan orsaka hosta, andningsbesvär, försämrat luktsinne och huvudvärk.

Men du ska inte inbilla dig att du får ett virusskydd genom att kolla om andra omkring dig har symtom. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Vi måste hjälpas åt

Börja med att äta C-vitamin i förebyggande syfte. Ett par gram per dag räcker. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Även om Kolloidalt Silver inte är ett kosttillskott längre så kan man fortfarande köpa det. När sprayen har torkat så går den att äta. Inget coronaviruset kan överleva det.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Corona droppsmittar via luften men det är inte garanterat säkert att använda en mask då du går ut. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Det tog slut direkt. Handspriten dödar vissa bakterier men inte alla. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Det är mycket bättre att välja en handsprit desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Medlet som du använder måste vara snällt mot huden. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Med alkohol kan hudens eget fett lösas upp.
Många tycker att Smittstopp är en bra katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

En handtvätt räcker oftast långt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Rengör ytor från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Man ska inte underskatta det. Med bakteriedödande spray kan du ta hand om allt från bänkar till matvaror som kommer från butiken.

Håll dig lung

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Om du följer de stegen så har du ett bra grundskydd.