Ta hand om dig med bikarbonat hemma

Detta vill du inte vara utan. Om man bara har de mest grundläggande varorna hemma så kommer man långt. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Bikarbonat är en form av natriumsalt. Det är viktigt att du inte misstar det för att vara natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så enkelt i vatten. Bikarbonatet har många användningsområden och nu ska vi ta reda på vilka.

Ta hand om dig med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Människors magsyra har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns olika huskurer för halsbränna.

Du behöver bara blanda bikarbonatet i vatten och dricka. Detta gör du innan du äter. Du kan använda natriumvätekarbonat till väldigt mycket.

Det måste vara rent i huset för att man ska må bra

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att blanda pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Detta är en mycket effektiv metod. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Är bikarbonat och bakpulver samma?

Till stora delar är det samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Om du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. 1 tesked räcker bra.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Juice eller filmjölk fungerar bra. Eller så kan du köra säkert och använda bakpulver.