Stevia sötningsmedel ger samtliga möjlighet att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter vilka ger en smaklig sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av detta är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.

Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan anskaffa Stevia sötmedel på denna länk.

sucralose

Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.

Stevia sötmedel är ett idealisk alternativ för den som inte vill kapitulera sötsaker men beredvilligt undviker samtliga de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån strösocker är vanligt samt är ur fler än en anledning.

Sockersjuka är en åkomma som i själva verket innehåller flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par annorlunda typer som enkelt egentligen heter typ 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller igenom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel benämning.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej energi med vettig fördelning och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar lukta aceton. Man går också kvickt ned i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 diabetiker så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder ju inte att man vill sluta inta godis samt idag finns det val allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara mycket en aning behövs.

Andra anledningar till att man vill dra dra ned på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå minska i kilon, alternativt ta bättre hand som sina tänder. Alla vet ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett befogenhet som heter ketos samt börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så fason enormt effektiv, men det gäller att man får i sej nog med fett och äggviteämne för att idas med en kolhydratfri föda.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå ner i kilon och har för många blivit en livsstilsdiet eftersom de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får absolut maximum inta 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel inta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger och mätta kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, fralla, pasta, vitt ris, frukt, många vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till morgonmål när man vill gå ned i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.