Det är enkelt att desinficera med ytdesinfektion

Många känner sig oroliga just nu och det är inte så konstigt. Detta är ett helt nytt virus. Sveriges regering bestämde sig tidigt för att hantera coronavirus annorlunda än andra länder och många fasar för resultatet. Ingen vet vad som väntar men du kan ändå desinficera dig.

Var noga när du desinficera

Många tror att det är bäst att använda handsprit för att desinficera händer. Många blir lurade av den starka känslan. Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Försök att tvätta händerna i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Händerna ska tvättas så ofta det går. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Gör det inte bara om du har symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Runt omkring oss finns bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Under en pandemi är det särskilt viktigt. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Det har en mycket bra effekt. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Var skyddad året runt

Glöm bort apotekens handsprit. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Det får inte ta slut. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

bakteriedödande

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.