Bjud på sockerdricka då det blir dags för släktkalas

Det är vanligt med barn på familjedagar. Då måste det finnas någonting som alla trycker om. Sockerdricka är någonting som de flesta gillar. Det livar upp bålet.

Alla gillar sockerdricka

Sockerdricka

Alla har druckit sockerdricka som läsk någon gång. Det här är en klassisk svensk dryck. Moderna versioner är lite lättsammare än det som en gång tillagades på svenska gårdar.

Alla gillar den. En söt dryck, helt enkelt. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Den variant som du gör kan ha mindre socker.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller betydligt mindre socker. Du kan också prova deras helt sockerfria serie. Produktserierna finns att köpa hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läsk istället för koncentrat

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Du behöver bara rätt smaker. Det är bra om du vill justera sötman. Det kan vara bra om du ska använda den i bålet.

Sockerdrickans unika smak kommer från päron och citron. Många kommer nog ihåg Saturnus sockerdricka. Idag använder Aromhuset samma essen i sina koncentrat.

Om du gör bål får läsken inte ta över. En lösning kan vara att använda mindre koncentrat. Sedan är det bara att blanda. Kom ihåg att inga barn ska dricka från ett bål som även innehåller alkohol!

Hur mycket mineralvatten kan du dricka?

Det finns ju dem som struntar i sockerdrickan då vi ska minska sockerkonsumtionen. Men så måste det inte vara.

Om det bara är smaken det handlar om så kan man köpa Aromhusets essenser med 80 % mindre socker.

Idag är Aromhuset bäst inom sitt område.

Vatten med smak är som köps i affär är ofarligt. Sockerdricka Socker är inte farligt per automatik. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Den som inte äter socker känner smaker bättre.

Servera läsken på ett snyggt sätt

Mycket handlar om hur du väljer att servera läskEN. Den läsk du gör hemma kanske ser mindre proffsig ut? Men det kan fortfarande se mycket inbjudande ut. Servera i fristående glas.

Du kan också hälla på kanna men då kan det bli avslaget. Testa och se. Krydda gärna till det.

Smaken går väl ihop med citron. Du kan lägga i lite limeblad eller kanske gurkskivor. Det kommer att kännas fräscht.