Allt-fraktfritt.se lanserar sockerfri Julmust gjort på originalextraktet som uppfanns av Harry Roberts 1922

Allt fler tillverkar personlig läskedryck som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit grandiost på Aromhuset att ta fram en riktigt bra sockerfri julmust. Idag finns den och räcker till på köpet till hela 12,5 liter drickfärdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i handeln innehåller ca 1/10 strösocker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite strösocker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har tillverkat läskkoncentrat till läskmaskiner sedan 1980.

Så småningom är det jultid återigen och då vill vi dricka Julmust. Under december är varannan läskedryck som dricks en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och så är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiken.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan bruka efter personlig smak. Att man utför en stor och kraftig prestation för miljön innebär en ytterligare bonus.

Det finns smaskig anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är lätta att använda och de bör doseras på ett sätt som passar dig bäst. Dessutom så funkar de fint till samtliga sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl till 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Osötad julmust med tvättäkta julmustsmak

När du köper Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läsk som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Av en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet anno 1922.

Men du kan få mer om du av någon orsak vill ha en mildare smak genom att ta mindre mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan nu drygt, en butelj räcker till 12,5 liter mot det vanliga 8 liter.

Det här är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, ett flertal konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Oavsett att Zero Cola säljs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Innovativa sätt att bruka smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir lättare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du anser att Julmust och Slush icke fungerar tillsammans.

Aromhuset, som dessutom säljer 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att göra Slush på någon minut, oxå sockerfri. Vilket egentligen är omöjligt för socker behövs till att issörja ska slusha.

Metoden presenteras även den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man tillverka osötad Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Bruksanvisning till egen sockerfri Cola Slush

Ta fram en mycket bra mixer med extra styrka
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en bra Slush (issörja).
Klart.

Noll väntan i långa tider med slushmuggar som skall frysas in, flera kan serveras. Denna metod fungerar även vid café-servering i mindre skala.

cola

Detta är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en bra vara alternativt rimlig metod så uppfinner man den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer till kolsyrat vatten, här kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kan hända sätta standard hur smaksatt bubbelvatten ska smaka i framtiden.

Det är skojigt att tillverka personlig läsk och du kommer inom kort att upptäcka att du kan göra den idealiska drycken på detta vis. Smaker för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan nämligen blanda dem lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller blanda osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett förslag eller så kör du med lite coolare inslag såsom apelsin.

Med läskkoncentrat så får du en läsk som är helt unik, det finns ett komplett sortiment. Därutöver så kan du räkna med att den är nyttigare. På så vis att du drar ner på sackaros och på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att värdesätta att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, exakt det de känner för!

smaksätta

Gör bubbelvatten som du inte någonsin tröttnar på

Kanske har du känt dig frustrerad mitt i sommaren när du ville ha Julmust men inte kunde hitta detta då butikerna inte saluför. Eller så anser du att det bordsvatten som du handlar i affären inte är speciellt läckert. Från läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha när du vill ha den.

Till på köpet så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läsk. Den kan hela tiden förändra smak och så kan du ändra styrka så att det blir mera eller mindre läsk eller mer eller mindre smaksatt kolsyrat vatten.

Välj ut de smaker som du uppskattar och med variation

När du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara klokt att fluktuera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens gille med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan köpa i butiker och varuhus. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på aromen. festmust aromer kolsyremaskin Det blir delikat dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för något som smakar gott och inspirerande.